Петиција во врска со заловувањето на кучињата во Аеродром

Започната е петиција за запирање на заловувањето на кучиња во општина Аеродром, од здружението Анима Мунди. Доколку ја поддржувате ваквата иницијатива можете да се потпишете овде.


„Бараме ИТНО да се запре масовното заловување на бездомните кучиња на територијата на општина Аеродром. Заловувањето на овие кучиња е прекршување на стратегијата на градот Скопје за справување со популацијата на бездомни кучиња „ЗАЛОВИ - СТЕРИЛИЗИРАЈ - ВРАТИ“. Секое од тие кучиња е веќе еднаш заловено, вакцинирано, стерилизирано/кастрирано и видно одбележано со маркица. Овие бездомни кучиња се маалски миленици и за секое од нив се грижат граѓани од населбите во општината Аеродром.“

No comments: