Документарни филмови за Ангелите

Колекција на документарни филмови за Ангелите.

„Ангели се гласници на Господ според еврејската и христијанската Библија. Зборот ангел доаѓа од грчкото ἄγγελος, што пак е превод на מלאך (mal'akh) од еврејската Библија Танак; а сличен збор ملائكة (Malāīkah), се користи во Коранот.“, Wikipedia.No comments: