НЛО посети на Македонија во 2003/2004 и 2004 година

51. Забележан НЛО над Маврово,
2003/2004, Маврово[46]

Сведоштво за забележан НЛО, споделено на Интернет форум.

„беше пред едно 2-3 години во Маврово и бев со братучед ми кај 6 саат вечерта да ловиме т.е. он да лови риба. Ја си се спружив на столот и буљав во празно, и одеднаш тоа едно смотано како летачка чинија ми го одвлече вниманието. ептен беше качено високо, али така се занесов што после цел ден се понашав како ѕвизнат. На никој не кажав.“[46]

52. Емитувано известување за НЛО,
април 2004 година, Скопје[47][48]

Сведоштво за забележан НЛО над Скопје.

"Macedonian National television has shown a video material of the object and stated that Macedonian airfoce has no flights at that time over the city. I'm not a witnes of the event. thus I cant give you any othere info."[47][48]

53. Забележан НЛО,
јуни 2004 година, Охрид[49][50]

Сведоштво за забележан НЛО над Охрид.

"me and my family went on vacation on ohrid lake.Our friends had rented a house so we went to visit them my family and the friends were sitting on a table near the house.I went to the garage to see whats inside when i came out i saw a flying saucer over the trees the house was far from other houses so it was all trees around us no lights and glowing stuff.so i saw this orange flying saucer over the trees coming down it was far away not that far away i saw it it was big and landing it was over the trees so in about 3 seconds it was behind them somewhere."[49][50]

54. Забележан НЛО,
февруари 2004[51]

Сведоштво, споделено на македонски Интернет форум, за забележан НЛО (локацијата не е спомената).

„Епа ај и ја да пишам за ова чудо... интересни луѓе се... а само 1-наш сум видел на небото летечки објект кој немаше никаков звук како една точка (поголема) лебдеше 30 секунди и само што се свртив го снема (минатата година февруари месец), па дали беше НЛО појма неам... али ваљда беше, зашто ниедно летечко тело на земјава не може да лебди во место и за толку брзо време да исчезне...“[51]

[46] Вонземјани, НЛО... (64), Кајгана (Kiro Hametovski), 01/01/2006
[51] Вонземјани, НЛО... (12), Кајгана (vmx), 11/06/2005 

No comments: