НЛО посети на Македонија во 2002/2003 и 2003 година

48. Забележан НЛО над Маврово,
2002/2003, Маврово[42]

Сведоштво споделено на македонски Интернет форум, за забележан НЛО во 2002/2003 година.

„не мозе илјадници луге да лазат.
Јас лично неколку пати сум видел НЛО (или мислам дека сум видел)

1. Кај мене у маало пред 3 ил 4 години онака си лешкараве со другарце на трева навечер летно време онака многу тачки имаше и не си се движеа по некоја траекторија (како ке им текне така) а беа ситни дури поситни и од звездите. Метеори мислам дека не беа.“[42]

49. Забележан НЛО над Oморани,
(јуни/јули) 2002/2003, Оморани, велешко[43]

Уште едно сведоштво споделено на Интернет форум.

„Се мислев дали да ја раскажам оваа моја дешавка за која знам дека кај добар дел од вас ќе биде несериозно сватена, т.е. ќе мислите дека измислувам али вотевр, мое е да си кажам ваше е да мислите што сакате.
Ова ми се случи пред некои 4-5 год. Бев на мојата викендица, која се наоѓа во близина на селото оморани, велешко.

Беше месец јуни (или јули не сум баш сигурен), ама знам дека дента гледав вести каде кажуваа дека вечерта ќе имало метеорски дожд...

Околу 7-8 истата вечер, сонцето беше скоро зајдено, баба ми ја поливаше травата надвр пред куќата а јас седев со дедо ми дома. Кога баба ми наеднаш свика по нас, а по гласот беше бајаги растревожена. Јас таков целиот излетувам надвор и, нели рефлексно облекувам патики, (бев со главата свртен накај зидот од куќата, не накај дворот) кога целиот зид се осветли како од рефлектори, во мноогу бои кои светеа со огромна јачина! Се свртев накај небото, и забележав летачки објект кој тешко се опишува, тоа беше налик на круг или подобро кажано на капка вода која целата свети ва најразлични бои на рандом, а зад себе оставаше опашка (од гасови претпоставувам) која исто така беше во многу бои. надлета на само неколку метри над нашата куќа (!) и продолжи над населбата во близина (одма до железничката станица), од каде што и жителите на наредниот ден потврдија дека го виделе, и додадоа дека завршило во планината во близина. Никој немаше смелост да отиде таму! не знам зашто, не дека планината беше далеку, беше на 3-4 часа одење. Луѓето претпоставувам се плашеа од него, па се правеа како ништо да не се случило :toe:Малце ми е језиво на самата помисла на таа случка...
Така да јас мислам дека тие вонземјани постојат, само не ми е јасно зашто не сакаат да стапат во контакт со нас?“[43]

50. Забележан НЛО,
август 2003(?), Скопје (?)[44][45]

Сведоштво за забележан НЛО над Скопје.

„It was night time and i wa sin my backyard together with my grandmother, and many people were oustide in the street, and suddenly we all saw a light ball, in red, green colour, i saw it from behind the hill, and then it flight above my backyard actually above me, it was ball in different colours, green, red, etc, we all saw it, this was moving in one direction actually, and it was moving from north to south, and it was above my backyard there many witness who can claim this and iam sure this si the real one , thanks. Iam sure it was UFO somethign i never saw before. I was feeling afraid when i saw it first tiem then the object dissepear after 5 minutes.“[44][45]

[42] Вонземјани, НЛО... (134), Кајгана (Alek_rjk), 14/03/2006
[43] Вонземјани, НЛО... (524), Кајгана (Bang & Olufsen), 23/10/2007

No comments: