Вечер играат македонските кошаркари, пренос на нашите телевизии ќе нема

Македонци, FB страна:

“Нашите“ телевизии нема да вршат пренос ниту од настапот на Македонската Кошаркарска Репрезентација на кошаркарскиот турнир во Улм. За потсетување вечерва од 18:00 часот го играме првиот натпревар против Грција.

Но затоа Алфа телевизија ќе врши директен пренос од кошаркарскиот турнир во Турција каде свои настапи ќе имаат Србија, Хрватска, Турција и Белгија.

До оваа одлука од страна на редакцијата на Алфа е дојдено најверојатно бидејќи можеби тие имаат повеќе навивачи во оваа држава, отколку македонските кошаркари.

А ние ќе се снаоѓаме кој како знае во потрага по стримови.

Види и:

No comments: