Дефиромизација на сајт за размена на поштенски марки

По подолго време уште една успешна дефиромизација. Се работи за тајландската веб страница за размена на поштенски марки, Siam Stamp Exchange (www.siamstampexchange.com) на која што членови се стотици филателисти ширум светот.

Нашата татковина пред исправката на некои места беше испишана како Macedonia дополнително со акронимот од привремената референца во заграда, а на некои места со целосната привремена референца.

Од вчера, откако во рок од една седмица двапати реагирав, името на нашата татковина насекаде е испишано како Macedonia.

За исправката ме известија самите сопственици на оваа веб страница:

„Thank you for your suggestion.
Now your request has been cerrected.“

Еве принтскринови за потврда (и Cashed врски кои што ќе функционираат во наредните неколку дни или можеби седмици).

Претходно (Macedonia дополнително со акронимот од привремената референца во заграда) - Cashed:


Сега (само Macedonia, гласно и јасно) - врска:


Претходно (со целосната привремена референца) - Cashed:



Сега (само Macedonia, гласно и јасно) - врска:


Упатувам апел до сите македонски филателисти кои што сакаат да разменуваат поштенски марки преку пошта, да се зачленат на оваа веб страница.

No comments: