Питу Гули

На денешен датум во 1903 година загинува македонскиот револуционер Питу Гули.

Питу Гули бил македонски револуционер со влашко потекло, учесник во македонското револуционерно движење, член и војвода на Македонската револуционерна организација.

No comments: