НЛО посети на Македонија во 1990-1992 година

18. Забележан НЛО над Кичево,
1 септември 1990 година, Кичево[1][2]

Ако во осумдесетите години од минатиот век нам ни се познати само два случаи на НЛО посети на Македонија, во 1990 година, во само една година, се забележани дури 5.

„На 1 септември 1990 бил виден НЛО над Кичево...“[1][2]

19. Најмасовно гостување на НЛО во Македонија
30 септември 1990, Кичево [5]

За најмасовно гостување на НЛО во Македонија се смета она во Кичево од 30 септември 1990 година.

„За настанот од 30 септември 1990 година во Кичево, Симјановски вели дека досега е најмасовно гостување на НЛО кај нас - повеќе од 10.000 кичевци околу 21 часот на небото забележале дваесетина вселенски бродови што летале бесшумно и полека.“[5]

20. Забележан НЛО над Буковиќ,
1990 година, планина Буковиќ[1][2]

Во 1990 година НЛО бил забележан и над планината Буковиќ.

„...истата година над планината Буковиќ...“[1][2]

21. НЛО забележано од шестгодишно девојче,
1990 година, Скопје[30]

Интернет сведоштвата се со спорна веродостојна, но сепак го споделуваме ова сведоштво за забележано НЛО во 1990 година.

„Еве една дешавка што ми се има случено кога бев мала околу 6 години,значи 1990 година беше тоа.Моите ме пратија во славија да купам леб,онаа што беше спроти ГУЦ,тогаш лептокарија уште не беше изградена или почнуваше да се гради.И идам ја си купувам леб и одеднаш на раскрсницата(семафорите кај болница букурешт) се спушта нешто летечко и свемирско,буквално ко на цртани што сум гледала,јас со дотогашната развиена свест само сватив дека е нешто страшно и дека се спуштила летачка чинија,со оглед дека продавачкиве и случајните поминувачи трчаа околу,кој бегаше,кој доаѓаше од љубопитност.Јас дојдов дома и им кажувам онака еј видов летечка чинија,се спушти на улицава,кој сака нека излезе да ја види,има различни светла.Ме направија ненормална поготово плус мала што бев.Еве не помина ни еден сат од како им кажав тоа,имаше вонредни вести и интервју со очевидци.Од тогаш нормално,не се спомна ништо околу тоа. “[30]

22. Забележан НЛО над Битола,
септември 1990 година, Битола[31]

Уште едно Интернет сведоштво.

„Eden slucaj na NLO koj ne go spomnavte.. vo septemvri mesec 1990 nad bitola preleta NLO, jas ne znam posto imav eden mesec(ili pomalku) ama mnogu povozrasni od mene mi kazvale deka mnogu nisko pod bitola pominal..“[31]

Не располагаме со информација за забележан НЛО во Македонија во 1991 година. Во 1992 година пак е виден само еден.

23. Забележан НЛО во ресенско,
1992 година, село Покрвеник кај Ресен[1][2]

Постои еден евидентиран случај на НЛО посета на Македонија во 1992 година.

„...1992 година над селото Покрвеник кај Ресен...“[1][2]

Од 1992 година, па до 1997 година се чини дека вонземјаните отишле на подолг одмор и не ја посетиле Македонија ниту еднаш (или барем ние не располагаме со такви информации). Во 1997 година пак се забележано повеќе НЛО посети но за тоа во некој нареден напис.
[1] Македонското небо под инвазија на НЛО, Mystodonia
[2] Македонското небо под инвазија на НЛО, Вест (Емил Златков, Фото. Ѓ.Личоски), 9/14/2002
[30] Вонземјани, НЛО... (56), Кајгана (RebelGirl), 30/07/2005
[31] Вонземјани, НЛО... (185), Кајгана (Termos), 01/06/2006

No comments: