Препишувачко новинарство - Fail

Вчера порталот Zase.mk во написот „Штипски полицаец се самозадоволувал во службено возило“, сподели за настан како од сликите на  Ешер (M.C. Escher)

Принтскрин:


 Избран цитат:

„Штипски полицаец.... бил фатен од штипската полиција... полицаецот кој инаку не бил од нивниот град“

Да резимираме:

Штипски полицаец кој инаку не бил од Штип.

Препишувачко новинарство - Fail

Полицаец дркаџија - Double Fail

No comments: