Дебата за името

Вчера (30 јули 2013) лидерот на партијата ДУИ, Али Ахмети, побара јавна дебата за најновиот предлог на Метју Нимиц[1], односно за спорот за името, пренесе веб страницата Телеграф.[2]

„Јавна дебата за спорот околу името на нашата земја ќе бара лидерот на ДУИ, Али Ахмети, кој, на денешниот брифинг со новинарите во партиското седиште во Мала Речица“[2]

Па штом сака дебата јас уште еднаш да си го повторам мојот став дека сум против промена дури и на само една буква од уставното име на нашата татковина Република Македонија и сум за отпочнување на иницијатива за конечно исфрлање од употреба на привремената референца. 


No comments: