Гола вода

Жално е тоа што во последно време, македонски веб страници кои што претендираат да бидат престижни почнаа да објавуваат мизерни написи во чии што наслов задолжително се содржи зборот „гола“.

Во потрагата по клик повеќе, со оваа проституирачка стратегија се послужи и „најдобриот информативен сајт за 2012 година“, Курир.[1]


Имено завчера (28 јули 2013), на веб страницата Курур е објавен написот со наслов: „ФОТО: Таа не престанува да се соблекува гола“.

Всушност написот е гола вода, а поради тоа што на Курирци ептен многу им било важно информирањето на читателите, дури и испуштиле да го напишат името на девојката (Лејди Гага) за која што тврдат дека постојано се соблекувала гола и истата во целиот напис ја ословуваат со „таа“.

No comments: