Храброста на Гоце

Утре, 15 јуни (сабота) 2013 година, новоформираната издавачка куќа Стрип квадрат, со почеток во 20:00 часот, во Кафе Ли (ул. Анкарска бр 23, 1000 Скопје) ќе оддржи промоција на своето првенче, сликовницата „Храброста на Гоце“ посветена на славниот македонски револуционер и идеолог Гоце Делчев.

Оваа сликовница е првиот наслов од едицијата „Револуционери“, која што ќе се состои од вкупно пет дела посветени на македонските револуционери Гоце Делчев, Јане Сандански, Питу Гули, Никола Карев и Даме Груев.

Според издавачот, идејата за оваа едиција е на што поинтересен начин младите да се запознаат со овие наши великани и нивните дела.

2 comments:

Anonymous said...

Оригиналниот назив е "сВобода или смЪртЬ". Ова що е нацъртано е използвано от сръбските четници "сЛобода или СМРТ"... И още - лъвчето на знамето е българския национален символ - короната на лъвчето символизира българската царска власт... Звездата от Вергина да бехте турили, по-добре щехте да подмените историята... Колко и слики такви да направите фактите си остават факти! Позз от Пиринско!

Anonymous said...

Абе мрш таму аварину !