#AustraliarecogniseMacedoniaNOW

Во склоп со најновите случувања од иницијативата за признавање на Македонија под уставното име (наместо привремената референца) од страна на Австралија[1][2][3][4][5], од Обединета Македонска Дијаспора (UMD) повикуваат како еден вид на притисок за остварување на таквата цел, на Твитер да се користи хаштагот #AustraliarecogniseMacedoniaNOW

No comments: