Zlaten dab

Вчера (среда, 15 мај 2013) Прилепска пиварница ја претстави новата амбалажа за пивото „Златен даб“ (Златен даб - ребрендиран, Канал 5).

Настрана тоа што сега со новата амбалажа повеќе одговара да се вика „Зелен даб“, која ли е воопшто потребата називот на пивото да биде испишан не на македонска кирилица како до сега, туку со латинично писмо. Истово важи и за називот на производителот „Прилепска пиварница“, односно „Prilepska Pivarnica“.


Македонски напишано на латиница е како...

No comments: