Александар III Македонски и Динг Џинхао

Дел од македонските медиуми известија за глупоста на еден млад Кинез, кој што се потпишал на 3500 години стар египетски храм.[1][2][3][4][5][6][7] Па сепак изоставија да спомнат дека младото момче од Кина се потпишало на рељеф на Александар III Македонски.


Еве што за настанот пишуваат од германскиот портал Märkische Oderzeitung[8][9]:„...Im Tempel von Luxor in Ägypten hat ein junger Chinese ein antikes Steinrelief mit den Schriftzeichen "Ding Jinhao war hier" bekritzelte. Der 14-Jährige platzierte seine krakelige Handschrift mitten auf dem Lendenschurz von Alexander der Großen. Der berühmte Makedonier...“

Превод:

„...Во храмот Луксор во Египет, млад Кинез напишал „Динг Џинхао беше тукана антички камен релјеф. 14-годишниот го ставил неговиот ракопис во средината на парчето облека (Loincloth) на Александар Велики. Познатиот Македонец...

Не е на одмет да се знае.

[1] „Динг Џингао беше тука“- графит на 3.500 години старите хиероглифи во Луксор, Sky.mk
[2] Тинејџер ја направи најголемата глупост, се потпиша на храм во Египет стар 3.500 години, Точка
[3] Кинез напишал графит на храмот во Луксор, 365
[4] Кинез се потпишал на египетските хиероглифи, Сител
[5] Кинески тинејџер напишал графит на 3 500 години стар споменик во Луксор, Канал 5
[6] Кинез се потпишал на египетските хиероглифи, А1
[7] Кинез напишал графит на храмот во Луксор, 24 вести
[8] 14-jähriger Chinese beschädigt Relief von Alexander dem Großen
[9] Инфо благодарение на: Mein Makedonien

No comments: