Секоја голтка македонско вино е совршен дар од боговите

Во статијата од 24 мај оваа година, објавена на хрватскиот сајт (весник) Jutarnji List, со мошне пофални зборови е опишано квалитетното македонско вино.

Во статијата се спомнати и античките Дионисиеви денови, како и христијанскиот заштитник на македонските винари Св. Трифун. Исто така во неа се охрабруваат Хрватите да ја посетат Македонија и да го дегустираат нашето вино.


Доколку сакате да ја прочитате целата статија насловена „Секоја голтка македонско вино е совршен дар од боговите“ (Svaki gutljaj makedonskog vina je savršen dar Bogova ) кликнете овде.

1 comment:

Anonymous said...

http://republika.mk/?p=78357