Македонија во Гинис

Завчера (27.05.2013) прочитав дека Ашхабад, главниот град на Туркменистан, го држи Гинисовиот рекорд за град со најголем број на градби во бел мермер [Гинис: Ашхабад е градот со најмногу бел мермер во светот, МИА].

 
Се поставува прашањето зошто ли Р. Македонија чека. Општина Центар во Скопје може комотно и без никакви потешкотии да се закити со Гинисовите рекорди за најголем број на споменици и по глава на жител и на единица мерка за површина.

Остваруваме.

No comments: