Знамето на Македонија - цртеж

Во еден претходен напис[1] на овој блог ви покажав две слики на актуелното македонско знаме изработени од децата од SOS детско село Скопје. Но се чини дека македонското знаме е интересно за цртање не само за децата од Македонија туку и за оние надвор од неа. Еве како едно момче (Archangle17) од Лос Анџелес, САД, го нацртало знамето на Македонија:


Извор на сликата: Macedonia flag, автор: Archangle17.

No comments: