Ден на убиството на Никола Карев

На 27 април, 1905 година, во нерамна борба со турскиот аскер кај Рајчани, кочанско, загинува македонскиот револуционер и претседател на Крушевската Република - Никола Карев.

Фото А.С. (9 мај 2012)

No comments: