Среќна Нова година!

Блогпост кој го пишувам само за да посакам среќни новогодишни и божиќни празници на сите мои колеги блогери и зависници од интернет. Нека 2010тата ви биде исполнета со радост и мигови за паметење, многу здравје, љубов и пари! Поздрав со една визионерска, но малку подзаборавена песна од македонската рок група Меморија.

Среќна Нова година - Меморија

Би сакал да се вратат годините назад,
истите песни да се вртат на радио.
И би сакал како порано да немаме мака.

И кога тогаш на улиците да има илјада насмевки
и луѓе весели, напиени од среќа пред Нова година.
И луѓе весели, напиени од среќа пред Нова година.

Вечерва ја трошиме слободата на годинава.
Напиени не забораваме ИМЕТО НЕ ГО ДАВАМЕ!

Среќна Нова година.
Среќна Нова година...

No comments: